Formidabel ”finale-opvarmning”

29. maj 2023

Fortuna må være bedst rustet til årets finale i Gjensidige Kvindepokalen. I generalprøven mod FC Nordsjælland på Right To Dream Park i Farum søndag sad Fortuna på kampen, og de grønne kunne tage en sejr på 3-0 med sig hjem til Hjørring. To scoringer af Karoline Olesen og en af Omowa Joy Ogochuckwu sikrede det overbevisende resultat.

Her i maj er de to hold mødtes to gange og begge gange er det blev til Fortuna-sejre. Den 7. maj vandt Fortuna 2-1 i Hjørring og søndag blev det altså til 3-0 i Farum.

Så, nu er forberedelserne til pokalfinalen, der spilles på Aalborg Portland Park den 21. juni, næsten på plads, hvad det spillemæssige angår. Samtidig er Fortuna gået i gang med at forberede festlighederne omkring finalekampen.

Det var yderst veloplagte Fortuna-spillere, der gik på banen i Farum, og der skulle da heller ikke gå mere end 10 minutter inden Karoline Olesen bragte sit hold foran

Freja Thisgaard ydede en indsats i målet, der skal stabilitet i forsvaret.

Nu kom der en periode, hvor det var Fortuna som dominerede, men FC Nordsjælland have også et par gode chancer, der blev afværget af en storspillende Freja Thisgaard i Fortuna-målet.

Anfører Janelle viste vejen for sine medspillere. Hun leverede en effektiv, gennemtænkt og kraftfuldt præstation. Bl.a. neutraliserede hun sjællændernes stærkeste kort Princess Marfo, der tidligere har voldt store problemer i Fortunaforsvaret. Men søndag blev hun standset i tilløbet, til sine ellers frygtede lynhurtige ture mod målet.

Anfører Janelle Cordia kæmpede gennem 90 minutter og neutralisrede FC Nordsjællands farligste spiller.

Og så - en halv time efter første scoring - var Karoline Olesen igen på pletten, da hun – fem minutter  før pausen sendte bolden i mål til 2-0-føringen.

Fortuna fortsatte 2. halvleg med en kontrolleret og inspireret opvisning. Samtidig var der lukke af i forsvaret.

Fortunas Joy er en konstant uro for modstanderne og scorede.

I kampens 53. minut blev der serveret en lækkerbisken. Rikke Dybdal afsluttede en dribling med en hælaflevering til  Omowa Joy Ogochuckwu, som kvitterede med en skarp scoring!

Med en score på 14-5 og en pointhøst på 19 ud af 24 mulige aspirerer Fortuna til at blive forårets hold i Gensidige Kvindeliga.

Der er dog et par ligakampe, som skal afgøres inden der kan jubles over en sådan placering.

Der sluttes af på udebane mod FC Thy Thisted Q lørdag den 10. juni, hvorpå der er 11 dage til at varme op til pokalfinalen.

På lørdag kl. 17 går det løs mod ligaens tophold HB Køge. Da de to hold senest mødtes i Køge blev det en 0-0-kamp. Ved at frarøve Køge de to points blev der genskabt spændingen i ligaens top, da Brøndby kom tættere på HB Køge.

Men så drillede Fortuna også med en sejr på Norenergi Arena. Nu er spørgsmålet, om Fortuna igen agerer drillepind og stjæler pointene fra HB Køge. Hvis Brøndby så på lørdag henter 3 points mod Kolding IF har begge topholdene 56 points, når de mødes i det der så kan benævnes som liga-finalen! HB Køge har bedste odds i kraft af en fornem målscore, og der skal nærmest mirakler til, hvis Brøndby skal bringe sig i spidsen.

FC Nordsjælland-Fortuna resume:

  1. min. 0-1 Karoline Olesen
  2. min 0-2 Karoline Olesen
  3. min. 0-3 Omeva Joy Ogochuckwu

Udskiftninger FC Nordsjælland: 46. min. ind Emilia Kiær Ásgeierdóttir og Clara la Cour ud Anna Walter og Princess Marfo, 56. min. ind Winonah Heatley og Cilje Ostenfeld ud Cecilie Larsen og Simone Andersen, 70. minut ind Karen Linnebjerg Knudsen ud Alma Marie Plank Aagaard.

Fortuna: 71. min. ind Josefine Valvik og Anastasiya Pabiahaila ud Rikke Dybdal og Sine Baattrup, 75. minut ind Elizabeth Cunningham Moore ud Mathilde Carstens, 85. min. ind Aleigh Kathryn Gambone ud Omowa Joy Ogochuckwu.

Gult kort Frederikke Holmberg, FC Nordsjælland.

Kampens dommer Niclas Gomes , linjedommere  Ulrik Gøtze og Søren Knudsen. 4. dommer Frederikke Søkjær.

Flere nyheder