Fodbold fra øverste hylde på Nord Energi Arena

12. aug 2022

Fortuna Hjørring er både deltager og vært, når fire tophold sætter hinanden stævne i Champions League på torsdag

 

Af Niels Henriksen

 

Knap har de sidste deltagere i Dana Cup forladt grønsværen, før NordEnergi Arena igen kommer til at summe af fremmede gloser. Torsdag den 18. august og søndag den 21. august er Fortuna Hjørring nemlig både deltager og vært ved et stævne i årets Champions League.

Stævne-modellen er helt ny i UEFA og betyder, at fire hold efter lodtrækning møder hinanden om torsdagen, hvorefter puljen afgøres i en finalerunde om søndagen.

Torsdag den 18. august møder Ajax fra Amsterdam i Holland således svenske Kristianstad DFF kl. 14, mens Fortuna Hjørring byder Eintracht Frankurt op til dans om den runde læderkugle kl. 19.Perlerække af landsholdspillere

NordEnergi Arena kommer til at vrimle med fodboldspillere fra øverste europæiske hylde. Alle fire klubber stiller med en perlerække af landsholdspillere, hvoraf en del var i aktion ved det nyligt overståede Europamesterskab. Her blev international kvindefodbold eksponeret på fornemste vis, kulminerende med en medrivende finale mellem England og Tyskland på Wembley i London. Kampen blev overværet af næsten 90.000 tilskuere.

Det nye format er indført for at skærpe konkurrencen og videreudvikle turneringen. UEFA ExCo har således i tillæg til den nye turneringsstruktur besluttet at smide hele 178,5 millioner kroner i turneringen årligt som en del af den nye, økonomisk distribueringsmodel for Champions League. Det er mere end en firedobling af det nuværende beløb.

Fortuna ser gerne tribunen på Nord Energi Arena fyldt op med fans tiol kampen mod Frankfurt.

41,6 millioner kroner – svarende til 23 procent af det samlede beløb - fordeles til de klubber i UEFA’s medlemslande, der ikke har kvalificeret sig til Champions League. I Danmark er det klubberne i Gjensidige Kvindeliga.

Investerer i kvindefodbolden

Mette Bach Kjær, der selv er tidligere spiller i Fortuna Hjørring og på det danske landshold, har som medlem af Women’s Football Committee været en del af arbejdet omkring det nye setup for kvindernes Champions League. Hun jubler på vegne af dansk og international kvindefodbold.
- Med den nye økonomiske model viser UEFA, at de lever op til egne løfte om at investere i kvindefodbolden. Modellen sikrer større belønning igennem hele fodboldsystemet – fra de store til de mindre klubber. Det er endnu et skridt i den rigtige retning på den fantastiske rejse, som kvindefodbolden er på, påpeger Mette Bach Kjær.

 

Uhyre stærk pulje

- Jeg kan da godt forestille mig en lidt bedre situation. Den pulje, vi er havnet i er uhyre stærk, men vi er i fuld gang med forberedelserne, forsikrer Fortunas nye cheftræner Martin Møller Kristensen, der står over for sin internationale debut med Fortuna.

- Der ingen tvivl om, at Eintracht Frankfurt er et meget skarpt hold. De ligger aktuelt nummer 3 i den stærke tyske Bundesliga, og holdet havde fem spillere med i landsholdstruppen til EM, så vi skal op mod en svær modstander, men opgaven er bestemt ikke umulig, understreger han.

Kun puljevinderen går videre i kampen om det eftertragtede trofæ.

 

DU KAN KØBE BILLET TIL KAMPENE HER:

 

 

Flere nyheder