Festlig åbning af Dana Cup Academy

15. jun 2017
Klipperbaand
Dana Cup Academy blev åbnet i strålende solskin
Så blev båndet klippet! Dana Cup Academy i Park Vendia i Hjørring er åbnet og indviet. Efter mindre end et års byggetid stod den 15 mio. kr. dyre bygning klar, og torsdag blev der så åbnet for herlighederne.
Det var Hjørrings borgmester, Arne Boelt, der sammen med Fortunas Formand og direktør i Dana Cup, Jette Andersen, og den konstituerede leder af Dana Cup Academy, Mette Bach, som lagde ord til åbningen.
Men det var ungdommen, fremtiden, der sørgede for, at det røde bånd blev klippet og dermed markerede åbningen. 8-årige Laura Fjordbak, der spiller i Fortuna og i øvrigt er datter af entreprenør Henrik Fjordbak, som har opført akademi-bygningen, klippede båndet over med den gyldne saks, helt uden at ryste på hånden.
Fra borgmesterens side var der stor anerkendelse af Fortuna og Dana Cup, som står bag det nye akademi for kvindelige fodboldspillere. Borgmesteren betegnede akademiet som endnu et positivt udtryk for det enorme initiativ, der udfoldes fra medlemmer og frivillige omkring Fortuna. Det er også et udtryk for, at der kan opnås meget positive ting, når man forener kræfterne i Hjørring.
borgmestertale
De mange gæster nød åbningen i det fantastiske solskinsvejr.
Fortunas formand, Jette Andersen, har store forventninger til akademiet, der vil være med til at løfte kvaliteten af dansk kvindefodbold. Fortuna er blevet inspireret til akademiet via besøg rundt om i Verden, hvor man har beundret adskillige akademier. Men de var alle for drenge. Dana Cup Academy er, så vidt Jette Andersen er orienteret, det eneste rene kvindeakademi i Verden.
Mette Bach, der er medlem af DBUs bestyrelse og formand for unionens kvindeudvalg bragte lykønskningen fra unionen. Også hun er overbevist om, at Dana Cup Academy vil få stor betydningen for dansk kvindefodbold.
Glaeder sig
Fem piger der ser frem til at rykke ind som akademielever.
Omkring 200 deltog i åbningsarrangementet. Efter de officielle taler viste Fortunas elitespillere og nogle af de kommende elever på akademiet gæsterne rundt.
Der faldt mange såvel beundrende og anerkendende ord!
Fuldmusik
Akademiet blev indviet med fuld musik!
Flere nyheder