Europæisk topfodbold på Nord Energi Arena

16. aug 2022

Fortuna er kommet i spændende selskab, når Champions League gruppe 3 afvikles på Nord Energi Arena i Hjørring

 

Af Niels Henriksen

Seks gange i finalen i UEFA Womens Champions League. Fire gange øverst på podiet. Fem spillere med i den landsholdstrup, der i sommer tabte EM-finalen med 2-1 til England på Wembley.

Statistikken taler sit tydelige sprog. Tyske Eintracht Frankfurt er garant for europæisk topfodbold og en spændende modstander for Fortuna Hjørring i torsdag aftens hjemmekamp i EUFA Champions League Gruppe 3, der afvikles på Nord Energi Arena.

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt er formentlig kendt af de fleste fodboldelskere af herrefodbold, hvor holdet i årevis har været en magtfaktor i Bundesligaen. I kvindefodbold er klubben ny, på en måde, for i 2020/2021 fusionerede Eintracht Frankfurt med 1. FFC Frankfurt, der har stået for alle toppræstationerne i tysk kvindefodbold.

I den trup, der kommer til Hjørring er bl.a. Sara Doorsoun, Sophia Kleinherne, Nicole Anyomi, Laura Freigang og Sjoeke Nüsken, der alle var med i den tyske EM-trup til sommerens slutrunde i England.

AFC Ajax Vrouwen

Alle kender Ajax Amsterdam, blandt andet fordi klubben har fostret og udviklet en sand perlerække af europæiske topspillere hos mændene, ikke mindst legendariske Johan Cruyff. Men også en lang række af de danske topspillere som Michael Laudrup, Brian Laudrup, Jan Mølby, Frank Arnesen, Søren Lerby og senest Christian Erriksen.

På kvindesiden er AFC Ajax Vrouwen en forholdsvis ny klub, der blev stiftet i 2012. Klubben spiller i den hollandske Vrouwen Eredivisie og sluttede i den forgangne sæson på en andenplads.

Truppen består af 35 spillere, alle hollændere, og en del af dem er at finde på det hollandske landshold. Truppen er ung med en gennemsnitsalder på bare 21,9 år.

Kristianstads DFF

Kristianstads DFF sluttede i den forgangne sæson på en tredjeplads i OBOS Damallsvenskan. Klubben, der blev grundlagt i 1998, deltager i UEFA Womens Champions League for anden gang.

Aktuelt er der ingen svenske landsholdsspillere i truppen, hvor tyske Melina Loeck i målet er en af de få udlændinge. Hun har til gengæld en fortid i den tyske topklub Wfl Wolfsburg. Kristianstads DFF trænes af islandske Elisabet Gunnarsdottir.

Fortuna Hjørring

Fortuna Hjørring er i særklasse den mest erfarne klub af de fire i Gruppe 3. Ikke nok med at klubben blev stiftet helt tilbage i 1966, den er også den suverænt mest vindende kvindefodboldklub i Danmark. Det første danske mesterskab kom i hus i 1994, og siden har klubben ikke set sig tilbage. 11 gange har spillerne fået hængt guldmedaljerne om halsen. Ni gange er de blevet kåret som pokalmestre. To gange er klubben blevet nordiske mestre, og 13 gange har Fortuna deltaget i Champions League med finalen i 2002/2003 som det hidtidige internationale højdepunkt.

Fortuna har igennem årene leveret en perlerække af spillere til det danske landshold, og mange har spillet i den grønne trøje, inden de blev sendt videre til europæiske topklubber som bl.a. Juventus og Real Madrid.

 Dommerne

Kampen mellem Ajax og Kristianstads DFF fløjtes op kl. 14 af Victoria Beyer fra Frankrig. På sidelinjen har hun landsmanden Jennefer Manbacq og Maja Retravic fra Kroatien.

Kampen mellem Fortuna og Eintracht Frankfurt begynder kl. 19. Her er det ungarske Katalin Sjpos, der passer fløjten. På sidelinjen er det ligeledes ungarske Judit Kulcsar og Ieva Ramanauskiene fra Lithauen.

Vinderne i gruppen findes søndag den 21. august, når de to vindere møder hinanden kl. 13, mens de to tabende hold spiller om 3. pladsen kl. 18.

 

 

 

No ACF gallery field data found
Flere nyheder