Enorm forskel mellem top og bund

20. maj 2018
20180520 Tamires Odense Q 37J3544
Fortuna sikrede sig pinsedag den forventede sejr over Odense Q. Det blev oven i købet så sikkert som 7-0 - et voldsomt spring i forhold til seneste kamp i Odense, hvor Fortuna - efter en snevejrskamp - måtte tage hjem med en beskeden 2-1-sejr.
Med den solide sejr demonstrerede Fortuna også, at der er et enormt spring mellem top og bund i mesterskabsspillets slutrunde. Fortuna fører suverænt med 31 points, hvilket er 8 flere end nr. 2 Brøndby og 28 points flere end dagens modstander, bundholdet Odense Q.

 
Det er længe siden, at Fortuna har præsteret en så voldsom scoring, men sejren var ikke et eneste mål for stor. Det kunne nemt være endt i tocefret score. Efter en mere tilbageholdende start på slutspillet er der for alvor kommet gang i Fortuna. Her mærkes det tydeligt, at den brasilianske landsholdsspiller Tamires Gomes igen er på banen. I de første kampe var hun hjemme 20180520 Maalglaede Odense Q 37J3466i Sydamerika for at spille for det brasilianske landshold, og her var fun med til at vinde det sydamerikanske mesterskab. Tamires er med sin enorme boldbegavelse med til at skubber Fortuna frem og underløbe modstanderne.
Efter dagens kamp er spillerne, trænere og ledere omkring holdet de eneste i Hjørring, der ikke vil tale om danmarksmesterskabet.
Resten af byen er overbevist om at guldet nu - med 3 kampe tilbage - havner i Hjørring.
På holdet tager man én kamp ad gangen, og den næste kamp er mod VSK Århus - rækkens nr. næstsidst - på søndag den 27. maj på Nordenergi Arena. Med en sejr her kan Fortuna pynte sig med DM-titlen to kampe tidligere end turneringen er færdigspillet. Det vil i givet fald være mange år siden, at 3F-ligaen har haft så overbevisende en vinder.
Men tilbage til pinsekampen.
Fortuna satte sig på alt fra første fløjt, og Odense Q kom på intet tidspunkt ind i spillet. Tempo og præcision prægede Fortuna-holdet. Det blev en ren nydelse at følge spillet.

 
Ni minutter inde i kampen startede målfesten. Det var landsholdsspillerne Frederikke Thøgersen, der bragt sit hold foran. Efter yderligere 9 minutter stod der 2-0 på tavlen. Den scoring tegnede Karoline Smidt sig for. Herefter tog Tamires Gomes 20180520 Smidt Odense Q 37J3445fat og scorede til 3-0, hvilket var pausestillingen.
Efter pausen blev der scoret af Karoline Smidt til 4-0, Frederikke Thøgersen til 5-0, Tamires Gomes til 6-0 og hun klarede også scoringen til slutresultatet 7-0.
Undervejs måtte en skadet Signe Bruun skiftes ud, men Fortuna er stadig i den situation, at den brede trup har folk, der kan træde ind og fylde ud. Men nu skal man også helst skånes for skader resten af sæsonen, så det bliver et præsentabelt hold der stiller op i de sidste tre kampe.
Fortuna foretog tre udskiftninger. Foruden Signe Bruuns skifte med Sara Thrige forlod Karoline Smidt og Caroline Rask banen. De blev erstattet af Sofie Karsberg og Emma Snerle.
Odense Q havde også tre udskiftninger. Ud gik Julia Hjørlunde Hansen. Lærke Bruun og Anna-Madsen Østerbye. De blev erstattet af Michelle Sundahl, Maria Tonsborg Olsen og Nanna Corvenius Christensen.
Kampens dommer var Nicklas Hovgaard Lassen. På linjerne var Steffen Møller Christensen og Per Værens.

 
Der var 307 tilskuere på Nordenergi Arena i et aldeles fremragende vejr, som bidrog til den store fodbold-nydelse.
No ACF gallery field data found
Flere nyheder