Endnu et år uden Dana Cup

04. maj 2021

00EJ2257 004

Muligheden for at gennemføre Dana Cup 2021 er ikke til stede

Med forbud mod overnatning, forsvandt den sidste chance for at afvikle en Dana Cup. 20.000 unge Verden over bliver skuffet, når de nu ikke kan komme afsted til deres elskede fodboldturnering.
Selv om det gør ondt, har Dana Cups ledelse erkendt, at det er umuligt at gennemføre Dana Cup 2021!
- Vi havde håbet til det sidste, men gårsdagens udmelding fra regeringen tvinger os til at tage konsekvensen og melde ud. Der bliver ikke en Dana Cup 2021, siger turneringens direktør Jette Andersen.
- Mange muligheder er i den seneste tid blevet vendt, men nu, hvor det er slået fast, at vi ikke må afvikle en turnering, som indebærer overnatning, har vi kun én ting at gøre; nemlig at aflyse og gå i gang med at forberede Dana Cup 2022.
Nu er den tvungne aflysning en kendsgerning. Mens Dana Cup orienterer verden over, om at der forberedes en kæmpe-gensyns-turnering i 2022, ærgrer man sig i lokalsamfundet over, at det festlige og indbringende arrangement endnu en gang aflyses.
Dana Cup er en sportslig oplevelse, samtidig med at det er en social oplevelse i den uge, hvor hele Verden mødes omkring fodboldbanen.
Jette Andersen DSC3457HJEMMESIDEDet er også en uge, der er af stor økonomisk betydning ikke alene for Dana Cup selv, men også for de mange klubber og foreninger, der bidrager med arbejdskraft og tjener et beløb, der har stor betydning for driften.
For byen og området har aflysning af Dana Cup også en alvorlig konsekvens.
En uvildig undersøgelse, som Visit Danmark lavede for et par år siden, viser at Dana Cup medfører, en omsætning på 179 mio. kr. i området.
Den omsætning og indtægten går området glip af endnu et år.
- Men, der er ikke andet at gøre end at smøge ærmerne op, og udfolde kreativitet, siger Jette Andersen.
- Salget af Dana Cup 2022 skal i gang hurtigst muligt, og her er vi fortrøstningsfulde. Det skal nok komme i gang.
- Vores helt store udfordring er opretholdelse af frivilligskaren. Dana Cup er totalt afhængig af de ca. 2000 frivillige, der leverer arbejdskraften, så vi kan tage ordentligt imod de 20.000 unge fodboldspillere, der kommer til Vendsyssel i uge 30, for at spille fodbold, møde nye venner og hygge sig med dem.
Vi skal sørge for, at vores frivillige hjælpere, der tager imod, er parate, når vi åbner for Dana Cup 2022.

 

  

Evt. yderligere oplysninger hos Jette Andersen tlf. 30 94 23 20

 

Flere nyheder