Efter voldsom start kom Fortuna godt igen

19. aug 2022

Fortuna Hjørring (DEN) – Eintracht Frankfurt (GER) (0-2) 0-2

UWCL Group 3

Af Niels Henriksen

Fotos Hans Ravn 

Set over 90 minutter er det OK, at det er Eintracht Frankfurt, der søndag først på eftermiddagen skal spille mod Ajax fra Holland om 1. pladsen i UEFA Womens Champions League Gruppe 3.

Sejren på 2-0 over hjemmeholdet fra Fortuna Hjørring kan der for så vidt ikke pilles ved, men de grønblusede fra Hjørring må alligevel ærgre sig grusomt, for selv om tyskerne i mange af spillets facetter var klart overlegne, så var det stjernespækkede Frankfurt-hold utroligt ufarlige.

Begge hold tog fat på kampen med lyn og torden og med fine chancer i begge ender af banen. Efter godt 14 minutters spil bragte Lara Prasnikar Eintracht Frankfurt foran 0-1 på en halvflugter efter hjørnespark. En lidt tilfældig chance der opstod mellem venner og fjender.

Endnu mere tilfældigt blev det tre minutter senere, da hjemmeholdet scorede et uheldigt selvmål.

Tyskerne var fysisk stærke. De vandt mange dueller, og de løb hurtigt. De var godt sammenspillet og fandt hinanden med godt pasningsspil i højt tempo. Dermed blev Fortuna Hjørring sat under pres, men et pres der dog kun udmøntede sig i få oplagte målchancer.

Billedet ændrede sig meget i 2. halvleg, hvor Fortuna kom langt bedre med i kampen. Allerede efter et par minutter satte amerikanske Janelle Cordia et fint angreb op, men bare minutter efter kunne det have gået grueligt galt for hjemmeholdet, da et tysk hovedstød prellede af på overliggeren.

Fortuna kæmpede sig flot tilbage og var i en periode det dominerende hold. Fint kombinationsspil gav tilløb til et par gode muligheder. Alle kæmpede indædt for den grønne trøje med anfører Florentina Olar i spidsen og gode præstationer af bl.a. Signe Baatrup og unge Karoline Olesen, og Fortuna Hjørring kan ærgre sig men alligevel gå fra kampen med oprejst pande og æren i behold.

Eintracht Frankfurt møder søndag kl. 13 Ajax, mens Fortuna Hjørring kl. 18 møder svenske Kristianstads, der tabte med 3-1.

Flere nyheder