Effektivt spil i træningskamp lover godt for turneringen

03. feb 2024

Fortuna leverede en holdindsats, der ikke levnede Thy Thisted mange chancer

Signe Carstens er kommet godt i gang i år. I kampen mod Thy Thisted scorede hun to gange - de to mål Fortuna fik i 2. halvleg.

De få, der – i blæst og kulde -  havde dristet sig til, at overvære Fortunas træningskamp mod FC Thy Thisted Q på Dana Cup Kunstgræs i Park Vendia kunne glæde sig over et velspillende og målrettet Fortunahold, der ikke overlod meget spil til gæsterne fra Thy. FC Thy Thisted måtte erkende, at de mødte overmagten, og tage til takke med en god omgang spiltræning, uden reelle scoringsforsøg.

Glæden hos Fortuna kan være den direkte modsatte. Holdet var spilskabende, og demonstrerede også evnen til at score.

Træningskampen lørdag var kun to minutter gammel, da Fortuna bragte sig foran. Joy Omewa modtog bolde i højre side og satte straks kursen mod mål. Dette sololøb blev afsluttet med en sikker scoring fra rimelig skarp vinkel.

Syv minutter senere blev det til 2-0. Den 26-årige canadisk3 A- og U-landsholdsspiller viste sin styrke, da hun her i debutkampen for Fortuna kvitterede for sin kontrakt med målet til 2-0.

Herefter blev det mere roligt i angrebsspillet, mens der stadigvæk blev kombineret nydeligt på såvel midtbane som i forsvaret. Spillerne flyttede sig godt og fandt hinanden rigtig nydeligt.

Der blev skiftet en del ud i pausen. Cheftræner Lene Terp vil afprøve sin trup heriblandt flere ganske unge spillere. Efter lettere famlen blev spillet igen flydende, og som tilskuer kunne man glæde sig over at opleve et hold, hvor unge og ”gamle” udviste samme kampgejst og kreativitet.

Fortunas trup her ved starten af slutspillet aldersmæssigt så bred som aldrig tidligere. Den ældste 38- årige og mor til to Florentine Olar stråler lige så meget som de 17-årige, samtidig med at hun med sin store erfaring bidrager til at spillet fungerer yderst konstruktivt.

I  2. halvleg blev det også til to Fortuna-mål, og Signe Carstens blev noteret for begge.

Signe Carstens ser ud til at være kommet totalt over den skade, der holdt hende uden for og lettere tilbage i efteråret. Nu vil hun med i spillet og altså også på scoringslisten.

Nu fortsætter Fortuna-spillerne og staben med cheftræner Lene Terp i spidsen sig yderligere til slutspillet i den kommende liga-turnering og til pokalturneringen. I den kommende weekend tager trup og stab i træningslejr. Den følgende uge er afsat til daglig træning og en træningskamp på et drengehold.

Den 2. marts er Fortuna på Intility Arena i Oslo, hvor træningsmodstanderen er det norske storhold fra Vålerenga.

Så er vi fremme ved den tid, hvor det for alvor går løs i de afgørende kampe. Lørdag den 9.marts kommer AGF på besøg på Nord Energi Arena, hvor det drejer sig om et opgør i Gjensidige Kvindepokalen.

Den 16. marts er der premiere på ligaens slutspil. Fortuna får besøg af FC Nordsjælland på Nord Energi Arena

 

Flere nyheder