Dybdahl sendte Fortuna i finalen

25. mar 2023

 

Det var primært en holdpræstation, hvor samtlige på Fortuna-holdet leverede det der kunne forventes – måske en anelse mere. Og så var det oveni en solopræstation af Rikke Dybdahl, der med sine to scoringer sendte Fortuna i Gjensidige Kvindepokalens finale.

De danske mestre fra HB Køge måtte forlade pokalturneringen efter de to semifinalekampe. Først blev det 0-0 i Køge, og så benyttede Fortuna sig af hjemmebanefordelen og vandt 2-0 på Dana Cup Kunstgræs i Park Vendia lørdag eftermiddag.

Fortuna er det ene finalehold og modstanderen er FC Nordsjælland, der med 3-0 over AGF lørdag sikrede sig en samlet sejr på 4-0.

I de to klubber afventer man nu spændt, hvor og hvornår pokalfinalen spilles.

Det havde været nødvendigt at flytte lørdagens kamp i Dana Cup Kunstgræs, da Nord Energi Arena endnu ikke er åbnet efter vinterbelastning og reparation.

Fortuna havde etableret gode forhold for såvel spillere som tilskuere, da der skulle opbygges en kamppaben på ”en tom mark”. Telte, skurvogne og opstillede hegn var lagt ind i den nye ramme.

Alt - bortset fra regnvejret – fungerede sportsligt ideelt. Fortuna lagde ud i et højt tempo og man skulle ikke længere frem end til det 7. minut før Rikke Dybdahl omsatte en elegant aflevering fra Renee Marie Guion til 1-0.

Resten af halvlegen bød på smuk og elegant afvekslende spil fra begge hold, der kunne gå til pause med 1-0-stillingen.

I anden halvleg fortsatte Fortuna med det fornemme spil, samtidig med, at HB Køge viste sig fra bedste side.

 

 

 

 

 

 

HB Køge spillede sig til flere gode chance, men en yderst velspillende målmand, Fraja Thisgaard, tog pynten af de danske mestre, og Fortuna blev igen spilstyrende.

I halvlegens 18. minut var Rikke Dybdahl så igen på pletten, da Signe Baattrup forsynede hende med en drømmeaflevering. Med 2-0 kunne Fortuna endnu ikke føle sig sikker over for HB Køgeholdet, der blev mere aggressivt. Her oplevede man då et Fortuna-hold, hvor alle kæmpede og brillerede.

Det osede af sammenhold og sejrsvilje, så man holdt hele vejen hjem.

Kampen i tal:

  1. minut 1-0 ved Rikke Dybdahl, 63. minut 2-0 ved Rikke Dybdahl.

Gule kort: Karoline Olesen og Joy Ogochuckwu begge Fortuna og Matilde Lundorf Skovsen, HB Køge.

Udskiftninger HB Køge 58. min ind Agnete Marcussen ud Madalyn Ann Pokorny, 73. min. ind Yujie Zhao og Nicole Kozlova ud Selma Svendsen  og Sarah Jankovska, 74. min ind Daisy Cleverly ud Beate Marcussen.

Fortuna 77. Roma Mclaughlin og Janelle Cordia ind Mathilde Carstens og Rikke Dybdahl ud, 90.min. ind Elizabeth Cunningham More og Jenna Renee Manta ud Ashley Lynn Riefner og Joy Ogochuckwu.

Kampens dommertrio, der havde en let dag, Frederikke Lydia Søkjær, linjedommere Nikolaj Christensen og Jakob Mastrup. Dommerudvikler: Michael V. Jensen.

På lørdag den 1. april begynder ligaens slutspil. Her møder Fortuna FC Thy Thisted Q på Nord Energi Arena.

Resultater i pokalturneringen giver Fortuna store forhåbninger i relation til ligakampene.

HB Køge har placeret sig solidt i toppen med 39 points, Brøndby ligger nummer to med 32 points og så finder vi Fortuna på tredjepladsen med 22 points.

Det er en enorm udfordring når Fortuna ønsker at blande sig i den absolutte topstrid,

Flere nyheder