Den gik lige nøjagtigt hjem

27. okt 2018
RedSannimaal 37J0786
Fortuna hentede 3 points og bevarede ligaens andenplads
Det blev mere spændende, end det egentlig var ventet, da Kolding Q lørdag var på besøg på Nord Energi Arena i Hjørring for at spille 3F-ligakamp mod ligaens nummer to, Fortuna. Inden kampens start havde Fortuna dobbelt så mange points - 2o - som Kolding, og efter at kampens dommer, Kenneth Mortensen, havde fløjtet af, var afstanden mellem de to hold tre points større.
Fortuna ligger nu på andenpladsen med 23 points, mens Kolding Q tog hjem på femtepladsen med 10 points.
Selv om Fortuna begyndte med vinden i ryggen, blev der tale om en yderst famlende og usikker start. Allerede efter 4 minutter havde Kolding en kæmpechance som blev misbrugt.
Fire og et halvt minut senere havde Sara Thrige et nydeligt forsøg, der ramte sammenføjningen. Her til kunne det stadig gå til begge sider, men så trådte Koldings Signe Boysen i karakter og bragte sit hold foran. I det 15. minut sendte hun bolden i mål til 0-1. En dukkert til Fortuna lige så kold som vejret på Nord Energi Arena.
Kolding kørte den stilling hjem til pausen og der blev spille over 20 minutter af anden halvleg inden Fortuna fik scoret det udlignende mål.
Det var en af Fortunas landsholdsspillere, Karen Holmgaard, der på aflevering fra Tamires Di Britto Gomes, satte hovedet til bolden, og dirigerede den i mål til udligningen.
Red Jeanelle 37J0539Det skabte lidt ro i Fortuna-rækkerne, og der gik kun yderligere 11 minutter, inden finske Sanni Franssi, scorede sejrsmålet. Hun opfangede bolden og trak elegant igennem for at afslutte med en nydelig placering uden om Kolding-målmanden Lene Christensen.
I kampens sidste kvarter skiftede spillet en del, og der var chancer til begge hold, men scoringerne udeblev.
Set ud fra en Fortuna-vinkel var der stor forskel på 1. og 2. halvleg. En dobbeltudskiftning små ti minutter inde i anden halvleg satte gang i spillet. Caroline Møller og Florentina Olar afløste Sara Holmgaard og Caroline Rask. Det betød, at spillet blev hurtigere, betydeligt mere direkte og chanceskabende.
Fortuna havde de to udskiftninger, mens Kolding Q i 80. minut skiftede Caroline Arendtsen Jensen ud med Lykke Kildegaard, og i 88. minut forlod Lotte Troelsgaard banen til fordel for Bennedicte Moss Rasmussen og i 90. minut gik Mette Lorentzen ud til fordel for Pernille Gohr.

 
Kampen på Nord Energi Arena blev dømt af Kenneth Mortesen, mens Karsten Mikkelsen og Philip Jacobsen vogtede linjerne.
Der blev uddelt et enkelt gult kort i kampen, og det gik til Fortunas Sanni Franssi i kampens 84. minut.
Efter lørdagens kampe er stillingen i ligaens top den, at Brøndby fører med 25 points, og så følger Fortuna lige efter med 23 points. Disse to hold mødes i den kommende weekend på Brøndbys bane, og det bliver i en kamp, der efter al sandsynlighed bliver afgørende for, hvilket hold, der vinder grunRed Thogersen 37J0588dspillet og skal starte forårets slutspil fra førerpositionen.
 
Flere nyheder