DANSK MESTERSKAB tilbage i Fortuna

27. jun 2020

 DM36421Holdet Red

En fornem trænerindsats og en fantastisk målmand sikrede Fortuna 1-1 mod Brøndby i en nervepirrende guldkamp - Guldet er i Hjørring
Ellevilde Fortuna-spiller, en ovenud lykkelig og begejstret træner samt en jublende stab og et solidt hjemmepublikum hentede guldet i Gjensidige Kvindeliga hjem til Hjørring lørdage eftermiddag, efter, at pokalen i 2019 gik til Brøndby.

Kravet til modstanderen, Brøndby, var sejr, hvis sjællænderne skulle fortrænge Fortuna, der inden kampen var to points foran. Men Fortuna-holdet ville noget andet. Der blev spillet fornemt fodbold og kæmpet indædt, inden holdene efter 95 minutter kunne trække sig ud fra banen med cifrene 1-1- på måltavlen!
Fortuna runder ligaens slutspil af med 23 points mod Brøndbys 21, og bronzen er havnet i FC Nordsjælland, der nåede 12 points.
Kampen på Nord Energi Arena blev spillet for et corona-fyldt stadion - 500 personer alt inkluderet - var med til den store oplevelse.
Ingen tvivl om, at det var en holdindsats som stod bag sejren. Do er der ikke tvivl om at Fortuna kan takke sin målmand, unge Freja Thisgaard, for at Brøndby kun fik lov til at score et enkelt mål.
 37J5088Scorin redSamtidig er det også indlysende, at cheftræner Niclas Hougaard, har en meget stor del af æren for, at holdet fungerer, som en udtalt enhed. Spillemæssigt er det toppen og mentaliteten er helt på plads.
Det gav sig bl.a. udslag i det seneste kvarter, hvor Brøndby satte Fortuna under pres.
Begge hold har stor ære af kampen, som blev et lysende eksempel på, at dansk kvindefodbold er stærkt på vej!
Fortuna kom foran 1-0, da Caroline Møller scorede på et straffespark begået mod Emma Snerle i det 17 minut, og Nanna Christiansen udlignede til 1-1 i det 39. minut.
Pausestillingen var således 1-1 og herpå udviklede 2. halvleg sig som en stillingskrig. RED 37J5483pokalNu fejrer Fortuna det danske mesterskab, men der er kun fire dage til, at det igen går løs. Onsdag aften skal Fortuna op imod FC Nordsjælland semifinalen i Sydbank Pokalen. Vinderen i den kamp går til finalen, der spilles i Thisted lørdag den 4. juli. Der altså et par opgaver, der skal løses inden Fortuna kan indkassere sig the double.

 

No ACF gallery field data found
Flere nyheder