2-1 og Fortuna fik større forspring

08. maj 2023

Renee Marie Guion har scoret til 1-0 og tiljubles af medspillerne.

Nu er Fortuna med søndagens sejr på Nordenergi Arena 11 points foran nærmeste forfølger i Gjensidige Kvindeliga – dagens modstandere - FC Nordsjælland. Med 32 points har Fortuna placeret sig på en rimelig sikker bronzeplads, men intet kan tages for givet. Allerede på lørdag kommer den største udfordring, når Brøndby IF kommer på besøg på Nordenergi Arena

De 196 tilskuere til søndagens kamp fik nydeligt fodbold at se. Dog kunne man have ønsket sig noget mere direkte og målsøgende spil. Man kan imidlertid glæde sig over, at Fortuna i det store hele har lært at lukke af i forsvaret.

Sådan! Renee Maria Guion har scoret til 1-0

Der var kun spille 8 minutter af kampen, da Fortuna kom foran. En god opbygning i højre side, hvor Signe Baattrup løber dybt med bolden, som hun får afleveret til Ashley Reifner, der ekspedere videre til venstrebacken Renee Marie Guion, der er løbet med helt frem, og kan dirigere bolden sikkert i mål.

Forventninger til, at der var lagt op til målfest blev ikke indfriet. Fortuna formåede ikke at komme til yderligere scoring, og det hurtigt spillende nordsjællandske hold var meget uheldige med nogle chancer, hvor det var både stolper og overligger, der tog imod.

Stillingen ved pausen var 1-0 og her skulle Fortuna bruge 9 minutter inden det blev til 2-0.

Igen var det Signe Baattrup, der trak læsset, da hun sled sig igennem og placerede bolden for fødderne af den yderst arbejdsomme Joy Ogochuckwu. Hun sendte bolden sikkert i må til 2-0.

Amanda Brunholt ærgrer sig over Fortuna-scoringen til 2-0 

Her troede tilskuerne, at sejren var sikret, og resultatet kunne måske endda blive endnu bedre.

Men igen viste FC Nordsjælland sine kvaliteter og demonstrerede et meget højt tempo. Så blev det til 2-1 ved Clara la Cour i kampens 68. minut.

Skulle det lykkes sjællænderne at få udlignet eller det, der var værre,

Men Fortuna stod fast og Nordsjællands effektivitet blev ringere efterhånden som trætheden meldte sig,

Søndagens kamp var også første forpremiere op til pokalfinalen, der spilles i Aalborg den 21. juni.

Kampen på Nordenergi Arena gav ikke anledning til, man kan udpege en absolut pokalfavorit. Måske bliver det anderledes når de to hold igen mødes i Right to Dream Park i Farum søndag den 28. maj.

Fortuna har igen hjemmekamp på lørdag den 13. maj kl. 13. Her er modstanderen Brøndby IF, der i øjeblikket er i storform.

Kampens forløb:

  1. min. 1-0 Renee Marie Guion
  2. min. 2-0 Joy Ogochuckwu
  3. min. 2-1 Clara la Cour

Udskiftninger Fortuna ind Mathilde Vistisen, Anastasia Pabiahaika, Asii Berthelsen, Elisabeth Conningham More. Ud Rikke Dybdahl, Karoline Olesen Signe Baattrup og Joy Ogochuckwu

FC Nordsjælland ind  Alma Maria Plank, Simone Andersen, Cilje Ostenfeld, Clara La Cour. Ud Jessica Mary Davis, Karen Linnebjerg Knudsen, Anna Christine Walter og Cecilia Larsen

Tilskuere: 196

Kampens dommer Rasmus Nielsen, linjedommere Troels Christensen og Morten Bach Jepsen. 4. dommer Jacob Stausgaard Kobberrød.

Så er der grund til endnu en fejring. Joy Ogochuckwu har scoret til 2-0

Flere nyheder