Fire profiler takkede af med pokalsejr

RED MGL2122

Fortuna hentede Sydbank pokalen med hjem fra Brøndby
Højt humør og champagnebrus. Det var billedet, da Fortuna efter lørdagens opgør mod Brøndby på det store stadion i Brøndby trak sig tilbage som vinder af Sydbank Kvindepokalen. I et nervepirrende opgør trak Fortuna det længste strå, og sejrede med 1-0. Det var anden weekend i træk, at vendelboerne vandt over københavnerne. Forrige weekend blev det 2-1 i 3F-ligaen.
Samtidig med at der blev festet efter pokalsejren, var der en anelse panderynker. For fire af holdets profiler var pokalfinalen afskedskamp.
Dagens målscorer Jeanelle Cordia og Frederikke Thøgersen har meddelt at de stopper i Fortuna. Tamires Di Britto Gomes rejser hjem til Brasilien og Florentina Olar har sagt, at hun ikke er til rådighed for Fortuna i næste sæson. Den stærke rumænske landsholdsspiller har ikke afsløret, hvor hun spiller efter sommerferien, men det er sandsynligt, at det er i en anden dansk klub. Det er en udfordring for Fortuna at skulle erstatte disse fire spillere, men lørdag glæde alle sig over den værdige afslutning, de tog med klubben.
Lørdagens finale startede i højt tempo med Brøndby som toneangivende, men da Kamilla Karlsen efter 30 minutters spil fik sin anden advarsel og blev udvist overtog Fortuna mere af spillet.
Stillingen ved pausen var stadig 0-0, men det tempo, Fortuna kom på banen med i anden halvleg, varslede scoring. red 00EJ8128 00000003Den kom så i det 62. minut, da Jeanelle Cordia, efter strålende opspil af Karen Holmgaard, sendte bolden i mål til 0-1.
To minutter senere blev målscoreren taget ud og erstattet af stærke Florentina Olar. Nu sad Fortuna på spillet, men det blev ikke til yderligere scoring.
Brøndby ville gerne ind i spillet igen, og forsøgte sig med en udskiftning i det 69. minut. Ria Öling gik ud og Stinne Larsen kom på banen. Det i sig selv nåede ikke at gøre nogen forskel, inden Fortuna gjorde sig skyld i en fadæse. I det 70. minut modtog Laila Himle sit andet gule kort, og med det fulgte et rødt,
Nu var de to hold antalsmæssigt ligestillede i de resterende godt 20 minutter. Fortuna bevarede dog overvægten i spil. Brøndby foretog endnu en udskiftning i det 76. minut, da Emilie Henriksen gik ud til fordel for Olga Athinen.
RED 00EJ8043Det sidste kvarter var et uafbrudt pres på Brøndby-målet. Men selv om Fortuna foretog to udskiftninger – Caroline Møller afløste Sanni Franssi og Laura Frank kom ind i stedet for Frederikke Thøgersen – blev der ikke scoret yderligere.
Men det lykkedes altså for Fortuna at bevare føring og dermed indkassere sejr og pokal.
2019 blev således året, hvor Brøndby og Fortuna delte kvindeligaens trofæer. Brøndby blev danske mestre og fik pokalen herfor, mens Fortuna lørdag blev pokalmestre!

Pin It
SponsorBar
 Hovedsponsorer trans
facebook_page_plugin