Godt udgangspunkt skabt i Slovenien

Glaedeoverscoring

Eter et væld af besværligheder, slog Fortunas danske mestre alvorligt igennem på den europæiske scene. På en snedækket bane demonstrerede Fortuna-spillerne deres enorme boldsikkerhed, og efter de 90 minutter, kunne holdet trække sig tilbage med en sikker sejr på 3-0. Nu befinder man sig så i den bedst tæmkelige situation - med et godt rygstød - forud for returkampen på Energi Arena i Hjørring onsdag kl. 19. 

OpfraomklaedninMen spillere og ledere skulle en del igennem, inden det nåede så vidt. Lige fra morgenstunden faldt sneen ned over hele området i Slovenien og ikke mindt på Pomurjes hjemmestadion.

Da bussen ved 11:30 tiden rullede op ved stadion, var der et betydeligt lag sne over hele banen. Det meste fik lov til at ligge, med der blev skovlet hen over stregerne, og man gjorde klar til at forvandle de hvide linjer til rødmaledere streger. 

Men det viste sig at være en uoverkommelig opgave. Man gik i ventepossition, men det fortsatte med at sne. Så blev der talt om at rykke kampen, ja, måske med et helt døgn? Dystre udsigter, ikke mindst fordi Fortunas chartrede fly fra Great Dane Airlines havde en opgave hjemme fra Aalborg torsdags morgen.

Forkamp2Mens denne kendsgerne plantede sig i Fortuna-holdets bevisthed havde de slovenske værter, der var i konstant forbindelse med UEFA, fået en idé, som var realisabel.

Rekreacijski Park Fazanerija i nærheden kunne gøres spilbar, og det blev den. Med tre timers forsinkelse blev kampen så sat i gang.

Holdene skulle lige se hinanden an, og spillerne skulle vænne sig til den snebelagte bane, som var en udfordring. Fortunas elegante boldspillere fandt først melodien, men der skulle alligevel gå 45 minutter inden en scoring. Det var den 23-årige amerikaner Machaela George, der i 1. halvleg aller sidste sekunder bragte Fortuna foran.Gkadesklynge

Hun holdt åbenbart varmen pausen igennem, for næppe var holdet kommet på banen, inden Machaela George score kampens andet mål. Ved begge scoringer var Machaela assisteret af en anden amerikaner, den myreflittige og arbejdsomme, velspillende Brenna Ochoa.

Fortuna fik sit tredje mål, da de til tider rimelig urutinerede slovenere i det 57. minut begik straffe, som Sara Holmgaard stensikkert omsatte i mål.

Undervejs fik Fortuna 4 gule kort, mens der blev to til slovenerne. Kortene virkede ikke altid lige motiverede, hvilket også var tilfældet i forbindelse med flere dommerkendelser.

Men nu er Fortuna altså godt klædt på til returkampen på Nord Energi Arena på onsdag kl. 19.

Og så var holdet så heldigt at flyet ventede i Ljubljana for at sætte kurs mod Aalborg til en midnatslanding.

 Omklaedningsrum

 Scoring

 Efterscoring

Pin It
SponsorBar
 Hovedsponsorer trans
facebook_page_plugin