Fortuna træder ind med hjælp til Vendsyssel FF

Peter 37J1758red
Fortunas assistenttræner, Peter Enevoldsen, har lovet at hjælpe superligaholdet
Vendsyssel FF får straks, efter søndagens nederlag, ny cheftræner til de sidste to kampe i superligaen.RED 37J4295 portraet
Det er Fortunas kommende sportschef Peter Enevoldsen, der træder til, og indtager cheftrænerposten efter at Jens Berthel Askou fik fyresedlen, da det ikke lykkedes at bjærge Vendsyssel FF i kampen i Horsens.
Peter Enevoldsen dobbeltjobber i den nærmeste tid, hvor han bevarer sin stilling i Fortuna, samtidig med at han altså skal kæmpe for at Vendsyssel FF bliver i Superligaens, så Hjørring fortsat har hold i de fornemste rækker i såvel kvinde- som herrefodbold.
I en pressemeddelelse, som kan ses i sin helhed HER præsenterer Vendsyssel FF den nye cheftræner.
Sportschef i Vendsyssel FF Ole Nielsen skriver bl.a.:
”Jeg vil jeg gerne sende en stor, stor tak til eliteformand Kim Brix fra Fortuna Hjørring, der har vist stor samarbejdsvillighed i forbindelse med vores aftale med Peter Enevoldsen. Vi er glade for det gode samarbejde de to klubber imellem,” siger Ole Nielsen.
- Jeg føler, at det er helt naturligt, at vi træder hjælpende til, når Vendsyssel kan bruge vores assistenttræner. Og så er det jo fint, at Peter selv er med på den, sige formanden for Fortunas eliteudvalg Kim Brix.
- Vi er alle tjent med, at Hjørring har hold i de fornemste rækker, og jeg håber, at redningsaktionen lykkes.
- Så synes jeg i øvrigt, at det er fint, at vi kan demonstrere et positivt, samarbejde, og jeg ser da gerne, at det kan udvikles på andre områder. Vi er jo ikke konkurrenter på det sportslige – nærmest kolleger.

Sundhedsområdet er eksempelvis et område, der kan løftes samlet og der skal såmænd nok vise sig mere!

Fire profiler takkede af med pokalsejr

RED MGL2122

Fortuna hentede Sydbank pokalen med hjem fra Brøndby
Højt humør og champagnebrus. Det var billedet, da Fortuna efter lørdagens opgør mod Brøndby på det store stadion i Brøndby trak sig tilbage som vinder af Sydbank Kvindepokalen. I et nervepirrende opgør trak Fortuna det længste strå, og sejrede med 1-0. Det var anden weekend i træk, at vendelboerne vandt over københavnerne. Forrige weekend blev det 2-1 i 3F-ligaen.
Samtidig med at der blev festet efter pokalsejren, var der en anelse panderynker. For fire af holdets profiler var pokalfinalen afskedskamp.
Dagens målscorer Jeanelle Cordia og Frederikke Thøgersen har meddelt at de stopper i Fortuna. Tamires Di Britto Gomes rejser hjem til Brasilien og Florentina Olar har sagt, at hun ikke er til rådighed for Fortuna i næste sæson. Den stærke rumænske landsholdsspiller har ikke afsløret, hvor hun spiller efter sommerferien, men det er sandsynligt, at det er i en anden dansk klub. Det er en udfordring for Fortuna at skulle erstatte disse fire spillere, men lørdag glæde alle sig over den værdige afslutning, de tog med klubben.
Lørdagens finale startede i højt tempo med Brøndby som toneangivende, men da Kamilla Karlsen efter 30 minutters spil fik sin anden advarsel og blev udvist overtog Fortuna mere af spillet.
Stillingen ved pausen var stadig 0-0, men det tempo, Fortuna kom på banen med i anden halvleg, varslede scoring. red 00EJ8128 00000003Den kom så i det 62. minut, da Jeanelle Cordia, efter strålende opspil af Karen Holmgaard, sendte bolden i mål til 0-1.
To minutter senere blev målscoreren taget ud og erstattet af stærke Florentina Olar. Nu sad Fortuna på spillet, men det blev ikke til yderligere scoring.
Brøndby ville gerne ind i spillet igen, og forsøgte sig med en udskiftning i det 69. minut. Ria Öling gik ud og Stinne Larsen kom på banen. Det i sig selv nåede ikke at gøre nogen forskel, inden Fortuna gjorde sig skyld i en fadæse. I det 70. minut modtog Laila Himle sit andet gule kort, og med det fulgte et rødt,
Nu var de to hold antalsmæssigt ligestillede i de resterende godt 20 minutter. Fortuna bevarede dog overvægten i spil. Brøndby foretog endnu en udskiftning i det 76. minut, da Emilie Henriksen gik ud til fordel for Olga Athinen.
RED 00EJ8043Det sidste kvarter var et uafbrudt pres på Brøndby-målet. Men selv om Fortuna foretog to udskiftninger – Caroline Møller afløste Sanni Franssi og Laura Frank kom ind i stedet for Frederikke Thøgersen – blev der ikke scoret yderligere.
Men det lykkedes altså for Fortuna at bevare føring og dermed indkassere sejr og pokal.
2019 blev således året, hvor Brøndby og Fortuna delte kvindeligaens trofæer. Brøndby blev danske mestre og fik pokalen herfor, mens Fortuna lørdag blev pokalmestre!

SponsorBar
 Hovedsponsorer trans
facebook_page_plugin