Sikker Fortuna-sejr over BSF

Sikker Fortuna-sejr over BSF

Tagline

Med tre turneringspoints bevarer Fortuna sin andenplads efter Brøndby Fire mål I første halvleg og to I anden samtidig med…

Mere...
Så går vi efter guldet...

Så går vi efter guldet...

Tagline

BSF er ingen let opgave for Fortunas 3F-holdSøndag skal det vise sig, om Fortunas 3F-hold kan rejse sig efter den…

Mere...
Glæde vendt til skuffelse

Glæde vendt til skuffelse

Tagline

Fortuna kom strålende fra start, men så gik spillet i stå og Kolding opnåede 1-1Skal Fortuna gøre sig håb om…

Mere...
Peter Enevoldsen sportschef i Fortuna

Peter Enevoldsen sportschef i Fortuna

Tagline

Efter 15 måneder som assistenttræner på Fortunas 3F-hold har klubben nu lavet aftale med Peter Enevoldsen om, at han fra…

Mere...

8. Caroline Rask

 

 

 

Hvorfor spiller du i Fortuna Hjørring?

 

Fordi jeg fra første dag altid har følt mig velkommen i Fortuna. Træningsmiljøet er helt i top, og det er et godt sted at udvikle sig som fodboldspiller.

 

Månedens spiller i januar 2015:

Navn: Caroline Rask                                                      

Alder: 20 år

Kampe for Fortuna Hjørring: 75

Tidligere klubber: Aars I.K og B52

Yndlings spiller: Jesper Grønkjær

Caroline Rask kommer fra Aars, hvor hun har boet sammen med sin mor, far og lillesøster Mathilde, indtil i sommers hvor hun flyttede til Hjørring. Det gjorde hun for at få bedre tid til at træne, og for at slippe for køreturen fra Aars til Hjørring hver dag.

Caroline startede med at spille fodbold da hun var 7 år i barndomsklubben Aars I.K. Her spillede hun sammen med hendes veninder. Da hun blev 15 år og var kommet med omkring U15 regionsholdet, blev hendes ambitioner større, og hun ville prøve sit talent af i en større klub, hvor de spillede i den bedste række i landet. 

Caroline flyttede fra Aars I.K til B52, hvor hun kunne spille U18 DM, men valget var svært for hende, da hun dermed ikke skulle spille sammen med hendes veninder fra Aars længere. Caroline spillede U18 DM i 1 ½ år, men da B52 ikke fik fornyet sin licens til DM-rækken, måtte Caroline igen træffe et svært valg om igen at skulle flytte, da hun var blevet meget glad for at spille i B52. Hun havde igennem noget tid trænet med Fortuna Hjørrings 3f-ligahold og det gjorde dog valget lettere. Derudover kendte hun i forvejen nogle af spillerne i Hjørring, og igen ville hun udfordre sit talent på det højeste niveau i Danmark.

I 2010 flyttede Caroline så til Fortuna Hjørring. I den første tid spillede hun U18 DM, og trænede med 3f-ligaholdet et par gange om ugen. Hun fik sin debut på 3f-ligaholdet d.17/4 2011 mod Vejle, hvor kampen endte 7-2. Herefter er det indtil videre blevet til 75 kampe for Fortunas 3f-ligahold og hun har været en fast spiller i truppen siden. Det er blevet til kampe i 3f-ligaen, pokalkampe og Champions League. Hun har spillet mange pladser, men favoritpladsen er klart på midtbanen, hvor hun kan ligge og fordele boldene, som en anden playmaker. Dette bekræfter Carrie, assistenttræner, som fortæller at Caroline er ekstrem god til at ligge og fordele boldene med stor præcision. Hun har et eminent overblik og har fantastiske tekniske evner. Hun er en meget seriøs og en ydmyg spiller, som godt kan lide at træne meget. Udover at gå forrest til træning og kamp, bidrager hun til en god stemning på holdet både på og udenfor banen. Fortuna Hjørrings træner Carrie Kveton fortæller også at Caroline de sidste år har taget et stort skridt mod at blive fast mand på holdet. Meget få spillere har det der kræves for at blive topspiller og med Carolines enorme engagement, vilje til at lære, stærke mentale robusthed, blod, sved og tårer er Rask godt på vej til at nå sine drømme og mål iført den grønne Hjørring-trøje. Carrie uddyber og fortæller at en af Carolines helt store styrker er hendes måde at stræbe efter perfektion både til træning og i kamp. Også Rasks’ personlighed spiller en stor rolle på holdet. Udenfor banen er hun godhjertet, empatisk og har en stor sans for humor, som får alle til at smile. Caroline er en god holdkammerat og er altid opmærksom og støttende overfor sine holdkammerater. 

Carolines største oplevelse på banen er: ”Da vi vandt nede i Skovbakken og blev danske mestre her i sommers. Det var virkelig en speciel kamp at spille, og man kunne tydeligt mærke at der var en helt anden stemning i omklædningsrummet inden kampen. Jeg kan stadig huske den følelse jeg fik, da vi scorede til 1-0, det var virkelig en lettelse. Jeg tror ikke man kan beskrive, hvor fedt det er at blive dansk mester, men det er i hvert fald noget, som jeg er villig til at ofre ekstremt meget for at opleve igen!” 

”Derudover var det en kæmpe oplevelse da jeg som junior, sammen med Mille Knudsen (tidligere Fortuna Hjørring-spiller, men nu spiller i OB), fik lov at komme med 3F-holdet på træningslejr i Tyrkiet. Jeg lærte helt utroligt meget på den tur, og kan stadig huske, hvordan det var at få lov at være med.” 

Caroline har også spillet på diverse ungdomslandshold, hvor det er blevet 25 kampe på U16 og U17 og 25 kampe på U19. Hun var en overgang anfører på U19 landsholdet. Et af højdepunkterne på ungdomslandsholdene var da U19 var til EM i Tyrkiet.

En af de kampe Caroline husker tydeligst er: ”En kamp som vi spillede med U19-landsholdet til EM i Tyrkiet. Det var semifinalen mod Sverige. Vi var dårlige i 1. halvleg, og var bagud 2-0 ved pausen. Men 2. halvleg er nok en af de fedeste halvlege, jeg har spillet. Vi spillede Sverige baglæns ud af banen, og kom hurtigt på 2-1. Derefter havde vi store chancer samt skud på stolper og overlægger, inden Sverige scorede på en kontra i overtiden, så vi tabte 3-1. Selvom vi tabte, var det nok en af de fedeste kampe jeg har været med til at spille.” 

Lige pt. er Caroline på U23-landsholdet, og hun håber selvfølgelig på at hun en dag kommer på A-landsholdet.

I sommers afsluttede Caroline en 3-årig uddannelse på handelsgymnasiet. Hun vil i år holde et sabbatår, hvor hun vil tjene penge. Hun har fået job hos Sportsmaster i Hjørring,  hvor hun har en del vagter, dog ikke flere end det kan passe sammen med fodbold. Hvis det en gang imellem rammer sammen, er de andre kollegaer flinke til at bytte vagter med hende. Når arbejdet og træningen er overstået bruger hun tiden sammen med sin familie og veninder, hvor hun enten kører til Aars eller de kommer til Hjørring. Når der bare skal kobles fra, og slappes af derhjemme, ser hun en god serie eller film i tv, eller læser en bog.

Selvom Caroline er en meget pligtopfyldende pige, som kommer til tiden og gør alt hvad man beder hende om, kan det jo glippe for selv den bedste: ”Den første gang jeg skulle til en hjemmekamp efter jeg var flyttet til Hjørring, ringede Carrie til mig og spurgte hvor jeg blev af. Holdet var nemlig i gang med taktikmødet, og jeg sad hjemme i min lejlighed, og havde godt nok tænkt over at jeg havde ret god tid inden kamp, efter jeg var flyttet til Hjørring. Og åbenbart også lidt for god tid. Så jeg måtte sprinte ned i Fortuna på min cykel. Jeg tror, at jeg satte rekord i at cykle ned i klubben den dag.” Og en lidt stor bøde til bødekassen.

Til sidst slutter Caroline af med at fortælle en god historie fra Fortuna Hjørring: ”Hver gang der er afslutningsfest i Fortuna, eller hvis vi fx har vundet det danske mesterskab, laver vores næstformand Lissy nogle vers til sangen ”kom så i piger i grønt”, og efter hvert vers, synger vi alle med på omkvædet. Jeg kan stadig få kuldegysninger, når alle synger med på omkvædet. Faktisk har Mugge (Camilla Mogensen) og jeg lavet et vers specielt til Sine Hovesen, fordi hun har en skjult drøm om at blive fast keeper på holdet. Jeg kan afsløre, at Sine blev meget rørt da Mugge og jeg sang det for hende .” 

Caroline er også en af de spillere der har spillet Dana cup, hun har spillet med på både G19 og G17 i de 5 år hun har spillet i Fortuna Hjørring. Hun har været med til at vinde turneringen 2 gange. Dana Cup er en af verdens største fodbold ungdomsturneringer og foregår i uge 30. ”Dana Cup er en fantastisk turnering, hvor folk fra hele verden deltager. Jeg er meget imponeret over alle de frivillige, som er med til at gøre uge 30 helt fantastisk” fortæller Caroline afslutningsvis.

 

 

 

 

Pin It

Generalforsamling2019

DC boks
i    Tom med pil
Fortunashoppen1
AC Boks
SponsorBar
 Hovedsponsorer trans
facebook_page_plugin