Den store overraskelse

Den store overraskelse

Efterårets spiller

19-årige Emma Snerle fra Fortuna Hjørring er kåret til Efterårets spiller i Gjensidige Kvindelige.Det er den danske landstræner Lars Søndergaard…

Mere...
Fortuna fik rimelig lodtrækning

Fortuna fik rimelig lodtrækning

Turen går til Slovenien

WFC Pomurje fra Slovenien bliver et spændende møde med en god chance for at gå videre til 8. dels finalenVed…

Mere...
Fortuna Hjørring julehjælpen 2020

Fortuna Hjørring julehjælpen 2020

Julehjælpen 2020

Fortuna Hjørring julehjælpen 2020I Fortuna Hjørring bakker vi op om Røde Kors' julehjælp 2020. Vi - som klub - og…

Mere...
Ligaen er lukket for i år...

Ligaen er lukket for i år...

Coronaen har taget over

Der spilles ikke flere kampe i grundspillet i Gjensidige Kvindeliga i år. Her, hvor samtlige hold har to kampe tilbage…

Mere...

6. Janelle Cordia

 

Hvorfor spiller du i Fortuna Hjørring?

"Fortuna Hjørring er en meget professionel klub, som har et træningsmiljø hvor jeg kan udvikle mig. Derudover er Fortuna også en klub med stolte traditioner, som tophold inden for kvindefodbold, ligesom klubben deltager i Champions League. Træningsmiljøet er super konkurrence-minded, hvilket gør at jeg hele tiden skal presse mig selv, og dermed også bliver dygtigere."

 

Månedens spiller i maj 2015:

Navn: Janelle Cordia 

Alder: 27 

Kampe for Fortuna Hjørring: 41

Tidligere klubber: Carrera SC (USA), University of Missouri (USA), Quickstrike Lady Blues (USA), Åland United (Finland)

Yndlings hold og spiller: Arsenal  

Janelle kommer fra USA, hvor hendes familie bor. ”Jeg er det yngste af 3 børn. Jeg har en ældre bror, John og en ældre søster, Jenni. Begge af mine søskende er gift. Min søster og hendes mand har tre børn og mine bror og hans kone har lige fået en ny lille dreng!! Hele min familie bor i Missouri i USA.” Janelle har en uddannelse som lærer i matematik og psykologi. ”Jeg kan godt lide at undervise i matematik, men min helt store passion ligger i idrætspsykologi, og hvordan vi tænk når vi spiller. Janelle bor i dag i Hjørring i et af Fortunas huse, hvor hun bor sammen med fire af hendes holdkammerater og hendes hund Boo.

Janelle har spillet fodbold hjemme i haven, siden hun begyndte at gå. Hun begyndte at spille på et fodboldhold, da hun var 6 år. Klubben hed Carrera SC, som var det hold i byen, der var bedst. For at få passende modstand, måtte de tit køre rigtig langt for at spille kamp. De kørte oftest to timer hver weekend, nogen gange både lørdag og søndag. Janelle blev også lånt ud til større klubber, hvor hun spillede med som gæstespiller, for at få noget mere erfaring og modstand. Da Janelle blev 18 år kom hun på et universitets hold – University Missouri. Inden skiftet til Fortuna Hjørring spillede Janelle i Åland United – en finsk klub. “Jeg synes det er rigtig sjovt at have spillet i mange forskellige klubber og steder. Jeg har lært meget om kulturer i forskellige lande og om forskellige måder at spille på. En af de sværre ting er, at det nogle gange er svært at vise og udnytte min erfaring, samtidig med at jeg skal lære klubben og mine holdkammerater at kende! Ud fra Janelles erfaring mener hun, at det er vigtigt at være åben, være sig selv og vær glad og taknemmelig for at få lov til at spille fodbold som sit arbejde! Der er mange forskelle på at spille I USA og I Europa. I USA spilles der mere fysisk og der sættes stor pris på spillernes atletiske evner. De spiller også både hurtigere og mere direkte end vi gør I Danmark. Janelle fortæller at I Finland spilles der lidt som I Danmark. Boldbesiddelse og de taktiske elementer er I højsæde. Janelle siger følgende omkring hendes udvikling gennem årene: “Jeg har udviklet mig rigtig meget som spiller. Jeg har læst at løse problemerne med min hjerne og ikke bare stole på min hurtighed og styrke. I Danmark har man brug for begge dele, hvis man vil være med I toppen”.

I januar 2014 kom Janelle til Fortuna Hjørring, og som hun siger ”En meget kold januar aften.” Janelle valgte Fortuna, da hun mente, at det er den mest professionelle klub i Danmark. Endvidere havde klubben en god historie og har spillet med i Champions League mange gange. Da Janelle kom til Fortuna, faldt hun hurtig til på holdet, hvor hun hurtigt blev en del af truppen. Hun fik debut d.23.03.2014 mod BSF, og har siden spillet 41 kampe for Fortunas 3F-liga hold. Janelle har spillet både på midtbanen og som midterforsvar. Hun gør god brug af sin erfaring, som en af de ældste i truppen, hvor hun blandt andet er god til at støtte op om de unge spillere. Hun er endvidere en del af holdets anførerteam. På banen er hun en fighter, god til at læse spillet, god 1:1, hurtig og hovedstødsstærk. Om Janelle siger Fortunas cheftræner Brian Sørensen: ” Janelle er en super spiller at have i truppen. Ikke nok med at hun sammen med Florentina er en af de bedste udlændinge der har spillet i 3f ligan. Hun er udenfor banen en fantastisk person som er yderst hjælpsom og som lever top professionel og derved er et forbillede for mange af vores unge spillere. Hun er altid i godt humør og med sine lille hund Boo er hun et samlingspunkt. Janelle har døjet med en drilsk knæ skade men hun har kæmpet sig godt tilbage og er et stort aktiv for Fortunas unge hold.”

Janelles største oplevelse på banen er: ” Da jeg vandt det finske mesterskab i 2013, og da jeg året efter var med til at vinde det danske mesterskab. Jeg vil gøre alt for at vi vinder det igen i år. En anden god oplevelse, var da jeg i en kamp lavede tre assists, to fra hjørnespark og et mål! Det var sjovt!

Når Janelle ikke træner eller spiller kamp, går hun på sprogskole, hvor hun snart er færdig. Hun er ved at være rigtig god til at skrive, forstå og snakke dansk. Janelle tog i efteråret 2014 en træneruddannelse, som hedder ”T-træner” (en kombination af B1 og B2 for elitefodboldspillere i DBU). Dette kursus forgik for det meste på dansk og Janelle bestod med bravour. Janelle hjælper også meget til i klubben. Hun hjælper tit med at træne andre hold og hjælper ellers til, hvor der er brug for hende. Om Janelles sparsomme fritid, siger hun følgende: Jeg kan godt lide at læse bøger og se film. Når vi skal til kamp har jeg mit strikketøj med, jeg synes det er rigtig sjovt at strikke. Jeg kan også godt lide at være udenfor med min hund Boo. Når vi har ferie elsker jeg at rejse rundt og besøg nye steder og mine venner. Jeg kan også gode lide at være sammen med mine holdkammerater. Og sidst men ikke mindst elsker jeg at bage.”

Til sidst fortæller Janelle en historie om Fortuna: ”Da jeg kom tilbage efter sommerferien i sommers, tog jeg min lille hund, Boo, med til Hjørring. I den første uge flygtede hun ud af vores hus, mens jeg var til træning. Heldigvis var der nogle fra Fortuna, som fangede hende og bragte hende tilbage til huset. Boo har rigtig mange venner i Fortuna og jeg er heldig med, at der altid er nogen, der vil passe hende. Boos bedste ven er Jens Ydesen. Han har altid en godbid til hende og så har han lavet en Fortunatrøje til hende. Boo og jeg har altid følt os velkommen og hjemme i Fortuna”

 

 

Pin It

KoldingQ.07 1SKILT TIL WEBFORSIDE

 

DC boks
i     20200806 Koeb Saesonkort
20201120 GOAL STATION

GRAFIK TIL HJEMMESIDE SERVICELEDER

SponsorBar
 Hovedsponsorer trans
facebook_page_plugin